- SELAMAT MELAYARI BLOG INI SEMOGA KITA MEMPEROLEHI MANFAATNYA DAN HARAP DISEBARLUASKAN KEPADA PEMBACA YANG LAIN PULA BERSESUAIAN DENGAN SABDA RASULULLAH S.A.W "SAMPAIKAN DARIPADAKU WALAUPUN DENGAN SATU AYAT"

Saturday, July 14, 2012






Wildlife & Madame Tussauds Sydney

29.5.2012 - Wildlife - Madame Tussauds Sydney (wax museum )

Selepas shopping2 kat Hard Rock Cafe kami berjalan - berjalan - berjalan menuju ke arah kawasan Circular Quay - boleh jugak jika nak terus ke kawasan Opera House - keesokkan hari barulah kami pergi ke Opera House. Ada 3 tempat kita boleh pilih - Wildlife - Madame Tussauds - Aquarium - dengan harga pakej tersendiri.Pilih lah nak tengok satu ke / dua ke / semua sekali...

Kami pilih pakej Wildlife & Madame Tussauds - kalau takat aquarium tu - rasanya hidupan laut tu sama je kot....! ikan pun - walaupun ikan kat Aussie ni tak sama - ala ikan jugak kan ! tak payah lah habislah duit tengok ikan ni.....kat tempat kita pun ada...Pass masuk 2 tempat ni $ 55 aud - kalau convert ke RM - lebih kurang RM 174 ~ 175 gitu...! huhuhu...mahal nya ! kalau dah sampai sini - baik lah masuk aje le...kang terkilan - termimpi2 pulak...putih mata .

Huhuhu...puas jugak nak habiskan setiap satu ni - kalau wildlife ni baguslah tengok kan....terutama boleh tengok kaola yang malas - wallabies yang comel2 - kanggaroo - dan lain2 yang tak ada kat negara kita - rimau - badak tu tak adalah....! ok jommmm tengok sikit2 gambar yang sempat saya snap. Masuk ke wildlife ni - macam masuk zoo - istilah saya zoo dalam bandar ! diletakkan haiwan ni dalam "balang kaca" - tapi cukuplah makan minum nya !





kaola ini menghabiskan masanya selama 20 jam duduk diam - sebab tu saya kata kaola yang malas...makan kejap - lepas tu dok diam le celah dahan pokok ni...comel kan!

katak bergantung pun ada !

kanggaroo


Selepas habis berjalan dalam kawasan wildlife ni kami terus ke Madame Tussauds. Lagi le best !!! Madame Tusssauds ni merupakan wax musuem....macam2 ada di sini - kita pun berlagaklah jumpa pemimpin2 dunia - artis - ahli sukan - bidang2 perubatan - celebrity...puas hatilah masuk ke sini....


perbincangan hangat....
bertemu queen !
handsome kan !
how r u ?
handsome & serius...
oprah tunggu tetamu dari Malaysia...he3x
mana satu ni ?
handsome jejaka ni...
bintang2 bergemerlapan sekelilingnya...
tenung sape ni? kami datang nak lawat2 je....
yeahhhhh! saya menang !!!

itupun kami hanya "melawat" mereka secepat mungkin - sebab banyak sangat nak tengok semua - so, kami just "singgah2" sekejap je....ambik2 gambar - sebab kawasannya agak luas...kalau nak tunggu lama2 kat sini boleh jugak...tak ade had masa....sangat berbaloi dapat masuk sini - tak sempat tengok kat UK - sini pun dah cukup.



****sekian dulu......bye****
 http://sonata14.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment