- SELAMAT MELAYARI BLOG INI SEMOGA KITA MEMPEROLEHI MANFAATNYA DAN HARAP DISEBARLUASKAN KEPADA PEMBACA YANG LAIN PULA BERSESUAIAN DENGAN SABDA RASULULLAH S.A.W "SAMPAIKAN DARIPADAKU WALAUPUN DENGAN SATU AYAT"

Monday, September 3, 2012


Melawat Sekitar Tapak Pembinaan Taman Tema LEGOLAND MalaysiaMari kita lihat perkembangan terbaru pembinaan taman tema
'berstatus antarabangsa' pertama di Malaysia, iaitu LEGOLAND. Teruja sebab melihat ada satu trek roller coster yang tersangat besar (pertama di Malaysia) tetapi kemudiannya rasa terkejut apabila mengetahui harga tiket yang teramat mahal dikenakan apabila ia dibuka kelak. Tahu tak berapa harga tiketnya?

 

Bagi yang belum tahu, inilah harganya: Pas sekali masuk bagi seorang
dewasa adalah RM 140 dan kanak-kanak RM 110. Jika anda
adalah rakyat Malaysia dan mempunyai myKad anda akan dapat
rebet tunai sebanyak RM 30 (so jadi RM 110 dan RM 90) ...itupun
still mahal bukan?


Berikut inilah gambar (30 gambar) construction site LEGOLAND:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Sedikit Info berkenaan LEGOLAND Malaysia:
  • Legoland Malaysia adalah taman tema pertama seumpamanya di Asia, dijangka dibuka pada penghujung 2012 dengan sasaran sejuta pengunjung pada tahun pertama beroperasi.
  • Buat masa ini Legoland Malaysia merupakan pertama di Asia dan ia akan menjadi satu-satunya taman tema seumpama itu di Asia Tenggara apabila perancangan untuk membina ia di Jepun dan Korea direalisasikan.
  • Legoland Malaysia adalah merupakan taman tema legoland keenam di dunia selepas Legoland Billund, Legoland Windsor, Legoland California, Legoland Deutschland dan Legoland Florida.
  • Legoland Malaysia dibangunkan oleh anak syarikat IIB, IDR Resorts bersama Merlin Entertainments dengan kos RM720 juta di kawasan seluas 31 hektar di Medini North, pusat gaya hidup Iskandar Malaysia.

source: http://www.LEGOLAND.com.my, http://www.relax.com.sg, http://blog.malaysia-asia.my, http://www.skyscrapercity.com, http://super325.com

Taman Tema Legoland Yang Bakal Dibuka 15 September Ini
 

Mungkin ramai antara kita teruja tengok gambar-gambar di bawah ini. Teringin jugak nak pergi, macam best dan menarik. Walaupun dah menginjak ke alam dewasa, sekali-sekala teringin jugak nak kembali ke alam kanak-kanak. Ini adalah alam fantasi LEGO yang kini sudah menjadi realiti. InsyaAllah satu hari nanti pasti akan ke sana!


Berikut 35 Gambar Update Terkini Pembinaan Taman Tema Legoland Malaysia. Ia dijangka bakal dibuka 15 September ini:

source: http://www.LEGOLAND.com.my, http://www.relax.com.sg, http://blog.malaysia-asia.my, http://www.skyscrapercity.com, http://super325.com

No comments:

Post a Comment