- SELAMAT MELAYARI BLOG INI SEMOGA KITA MEMPEROLEHI MANFAATNYA DAN HARAP DISEBARLUASKAN KEPADA PEMBACA YANG LAIN PULA BERSESUAIAN DENGAN SABDA RASULULLAH S.A.W "SAMPAIKAN DARIPADAKU WALAUPUN DENGAN SATU AYAT"

Saturday, November 10, 20125 INFO atasi TIDUR LENA ibu mengandung:


1.Jika kaki kejang, tekan kaki pada dinding. selain itu, pastikan anda mendapat kalsium agar masalah ini dapat dikurangkan.

2. Posisi terbaik tidur mengiring dengan lutut separuh membengkok. Ini membolehkan jantung anda bekerja dengan lebih baik agar berat janin tidak menekan pembuluh darah utama.

3. Sekiranya anda sakit belakang, letakkan lebih bantal semasa berbaring. Letakkan satu bantal di bawah perut, celah kedua-dua kaki, bahagian bawah belakang dan lagi satu lagi di bahagian kepala.

4. Mengurangkan minum air terutamanya yang mengandungi kafein seperti teh dan kopi sebelum masuk tidur dapat megelakkan anda kerap bangun tidur untuk membuang air kecil.

5. Cuba tidur secara mengiring ke sebelah kiri untuk membantu pengaliran darah dari oksigen ke plasenta.

Ostematrik amat baik untuk ibu mengandung, mengelakkan ibu mengandung dari kaki kekejangan, memudahkan tidur dan mengelak dari sembelit.

Sebarang info dan pesanan sila hubungi:

Siti Rozita Othman 019 655 0049

No comments:

Post a Comment