- SELAMAT MELAYARI BLOG INI SEMOGA KITA MEMPEROLEHI MANFAATNYA DAN HARAP DISEBARLUASKAN KEPADA PEMBACA YANG LAIN PULA BERSESUAIAN DENGAN SABDA RASULULLAH S.A.W "SAMPAIKAN DARIPADAKU WALAUPUN DENGAN SATU AYAT"

Sunday, December 2, 2012Rumah Dalam Bukit Di Afghanistan


Rumah adalah tempat dimana manusia berteduh. Ia boleh dalam bentuk sebuah bangunan yang paling sederhana hingga sebuah istana. Ia melindungi penghuninya dari hujan dan panas dan menjadi benteng sebuah kehidupan.

Kita selalu melihat rumah yang mewah dan cantik di dunia ini. Di Afghanistan terdapat rumah yang di buat di dalam batu-batu atau tanah di lereng bukit. Nampak dari jauh seperti padang pasir yang tiada apa-apa tetapi setelah datang dekat ke kawasan itu barulah nampak keunikan perkampungan berkenaan. Biar pun di perbuat hampir 80% dari tanah semula jadi tanpa campuran simen ianya sudah cukup kukuh untuk di diami oleh penduduk setempat. Jika perkampungan ini berada di Malaysia sudah tentu tempat ini menjadi perhatian pelancong untuk datang melawat dan ada juga pihak menawarkan hotel sebegini rupa…Jom lihat rumah hasil daripada kreativiti mereka.
http://muhdhazrie.wordpress.com

No comments:

Post a Comment