- SELAMAT MELAYARI BLOG INI SEMOGA KITA MEMPEROLEHI MANFAATNYA DAN HARAP DISEBARLUASKAN KEPADA PEMBACA YANG LAIN PULA BERSESUAIAN DENGAN SABDA RASULULLAH S.A.W "SAMPAIKAN DARIPADAKU WALAUPUN DENGAN SATU AYAT"

Friday, May 29, 2015

INGIN UJI SUAMI?

Seorang isteri ingin menguji suami nya. apakah tindakan suami nya andai dia meninggalkan suami tanpa apa2 sebab. begitu sahaja. 

Lalu si isteri menulis surat untuk si suami. 

"abang, saya dapat merasakan abang curang, dan saya ingin keluar dari rumah ini. selamat tinggal, halalkan makan minum saya. ampuni segala dosa saya." 

Selepas menulis surat dan meletak nya dibirai katil, si isteri cepat-cepat menyorok di belakang almari di bilik nya. Ingin mengintai reaksi suami nya membaca surat tersebut.

Tidak lama kemudian, suami nya pulang dan membaca surat tersebut. Namun setelah membaca surat tersebut, suaminya kelihatan begitu gembira, membalas balik surat nya dengan menulis sesuatu dibelakang kertas yang telah ditulis tadi. 

Bersiulan sambil mandi dan terus memakai baju serta wangi-wangian. Suami nya mendail dan bercakap dengan seseorang.
"hey sayang, akhirnya perempuan itu sedar bahawa aku curang terhadap nya. bagus dia dah keluar dari rumah ini kerana aku tak sepatutnya menikahi dia. jom, kita berjumpa ditempat biasa sekarang." 

Lalu suami nya melangkah keluar dari bilik nya, dan terus keluar dengan kereta nya. 

Semasa isteri nya mendengar percakapan nya, isterinya menangis dan tersangat sedih, dan apabila suami keluar, dia keluar dari belakang alamari untuk melihat apa yang ditulis suaminya. 

Lalu ia membaca, "Saya nampak kaki awak....hehehe comel tu....Cuba lagi lain kali....ni saya gi keluar jap beli roti....awak nak apa2 SMS saya" hahha

Moral cerita bersangka baiklah dgn pasangan anda kalau hendak mengekalkan keharmonian berumah tangga
No comments:

Post a Comment