- SELAMAT MELAYARI BLOG INI SEMOGA KITA MEMPEROLEHI MANFAATNYA DAN HARAP DISEBARLUASKAN KEPADA PEMBACA YANG LAIN PULA BERSESUAIAN DENGAN SABDA RASULULLAH S.A.W "SAMPAIKAN DARIPADAKU WALAUPUN DENGAN SATU AYAT"

Saturday, July 27, 2013
Haram menikahi gadis satu kampung !BERITA GEMPAR!!!!! HARAP-HARAP TENANGKAN PERASAAN SEBELUM MEMBACA LAPORAN INI, BAGI YANG TELAH TERLANJUR… APA NAK BUAT!!!!

Haram menikahi gadis atau wanita satu kampung… JAKIM telah
mengeluarkan keputusan baru. Setelah diadakan perbincangan dan diskusi diantara para pemimpin JAKIM dan ahli ulamak, memberikan keputusan pada tanggal 1 Jun lepas :

“HARAM HUKUMNYA BAGI SEORANG MUSLIM LAKI-LAKI UNTUK MENIKAHI GADIS SATU KAMPUNG”

Fatwa JAKIM ini telah menimbulkan perdebatan dan bantahan yang sangat sengit antara yang pro dan kontra. Bahkan banyak pihak yang menyatakan bahawa JAKIM telah mengambil keputusan yang tersebut tidak munasabah dan terburu-buru. Wartawan Berita Harian telah meminta pegawai kanan JAKIM untuk memberi ulasan yang mendalam sebab-sebab JAKIM mengeluarkan fatwa sedemikian. Inilah isi wawancara tersebut:

WARTAWAN: Bagaimana JAKIM boleh mengeluarkan fatwa
haram untuk menikahi gadis sekampung?

PEGAWAI KANAN JAKIM: Bagaimana tidak haram, sedangkan menikahi empat orang wanita sahaja sudah berat, apalagi satu kampung yang mempunyai 200 hingga 300 orang gadis atau wanita!!!……….


 http://www.mediajer.com/MJ-v1/2011/03/perhatianharam-menikahi-gadis-satu-kampung/

No comments:

Post a Comment