- SELAMAT MELAYARI BLOG INI SEMOGA KITA MEMPEROLEHI MANFAATNYA DAN HARAP DISEBARLUASKAN KEPADA PEMBACA YANG LAIN PULA BERSESUAIAN DENGAN SABDA RASULULLAH S.A.W "SAMPAIKAN DARIPADAKU WALAUPUN DENGAN SATU AYAT"

Monday, March 30, 2015

FOKAS: Cara Bermanhaj Yang Benar

 

7 Mac: Daurah di mana Dr. Fathul Bari mensyarahkan kitab kecil bertajuk "Cara Bermanhaj Yang Benar" karya Abu Muhammad Ibnu Shalih bin Hasbullah. Daurah bermula dari pukul 9 pagi dan berakhir 5.30 petang dipengerusikan oleh Ustaz Bakhtiar Effendy Abu Bakar, guru di Madrasah Ansar As Sunnah.

Dr. Fathul Bari memberikan tajuk untuk Daurah seumpama ini dengan nama "FOKAS" yang bermaksud "Fokus Kitab Ahli Sunnah". Daurah serupa ini sudah berlangsung beberapa kali namun Alhamdulillah, inilah rakaman pertama yang dapat dikongsikan kepada semua.

FOKAS akan diadakan dari semasa ke semasa oleh penganjur dan banyak kitab ulama ahli sunnah yang akan dibedah untuk bermanfaat bersama.

Video dibahagikan kepada empat bahagian agar memudahkan pendengar dan penonton membahagikan masa untuk mengikuti rakaman ini. Senarai video akan dikemaskini dari semasa ke semasa. Barakallahufikum.

1

 

2

 

3

 

4

 http://www.drfathulbari.com/2015/03/fokas-cara-bermanhaj-yang-benar-part-1.html

 

No comments:

Post a Comment