SELAMAT MELAYARI BLOG INI SEMOGA KITA MEMPEROLEHI MANFAATNYA DAN HARAP DISEBARLUASKAN KEPADA PEMBACA YANG LAIN PULA BERSESUAIAN DENGAN SABDA RASULULLAH S.A.W "SAMPAIKAN DARIPADAKU WALAUPUN DENGAN SATU AYAT"

Saturday, July 9, 2011







Mineral Water (Cactus/Spritzer) dari bawah bukit Jerat Mayat



 

Entah betul entah tidak.....

 
Assalamualaikum,


Ini saya terima berita tentang sumber air mineral jenama terkenal iaitu Spritzer / Cactus. Wallahualam samada sahih atau tidak tetapi saya edarkan pada kawan kawan semua dengan harapan semoga ada ahli yang ada di
Air Kuning, Taiping dapat mengesahkan perkara ini.




Betul ke sumber air mineral ini disedut dari bawah bukit dimana ada jerat mayat hancur dari perkuburan Cina diatas nya?


Harap dapat sesiapa di Air Kuning, Taiping siasat perkara ini. Terima
kasih.


Ini laporan yang saya terima.


Mineral Water (Cactus/Spritzer) dari Air Kuning, Taiping


Ni ader serba sedikit info untuk makluman semua... Masa saya balik kampung hari tu......ader lah bersembang dengan jiran kat tempat lama aku tu.....Taman Kuning Sari, Air Kuning, Taiping....tetiba terkeluar citer pasal mineral water seperti jenama diatas....


Untuk pengetahuan semua.....kilang proses mineral water ni kat dalam Taman Mas Kuning, Air Kuning, Taiping. Jenama ni tak dijual dalam kawasan Taiping....semuanya dieksport keluar dari kawasan Taiping, pasal kalau dia jual kat area Taiping...comfirm tak laku...siap orang2 kat sana buang dalam longkang jer...nak tau kenapa....


Air mineral tu memang dia sedut dari punca mata air kat bawah tanah.....tapi masalahnya.....air bawah tanah yg disedut sebelum diproses tu terletak di satu kawasan bukit.......nak tau apa ader atas bukit
tu......


Atas bukit tu ada satu kawasan perkuburan cina yg besar.....mata air yg diaorang dok sedut tu lak...betul2 kat bawah bukit tu....so...maksudnya...walaupun telah diproses tapi kebersihannya tak pastilah..... Perkara ni dah direport pada pihak2 berkenaan...tapi duit punya hal...semua tutup mulut........


So...kalau nak percaya atau tak, terpulanglah. Saya hanya memberitahu. Saya memang dah pergi ke area kilang tu......memang betul lah kat area belakang kilang tu ada jirat cina.....so...kalau nak minum mineral water tu pastikan label pembekalnya bukan dari air kuning, taiping......


Harap maklum....

1 comment:

  1. Hello Zack Bahari,

    Khabar baik. Untuk pengetahuan anda, Air Mineral seperti jenama yang dinyatakan di atas ialah menggunakan air bawah tanah dan bukan air tadahan terdedah. Untuk maklumat yang selanjutnya, En. Zack juga boleh melawat ke link seperti bawah. Perak Sultan juga pernah melawat ke kilang tersebut.

    Video dari Youtube:
    http://www.youtube.com/watch?v=_KYHBvSIihw

    Pencapaian Syarikat:
    http://www.spritzer.com.my/html/media_room_news_details.aspx?ID=70&Type=News

    Terima Kasih


    ReplyDelete