- SELAMAT MELAYARI BLOG INI SEMOGA KITA MEMPEROLEHI MANFAATNYA DAN HARAP DISEBARLUASKAN KEPADA PEMBACA YANG LAIN PULA BERSESUAIAN DENGAN SABDA RASULULLAH S.A.W "SAMPAIKAN DARIPADAKU WALAUPUN DENGAN SATU AYAT"

Monday, January 7, 2013TANDA HATI YANG MATITidak berasa kesal atau sesal malah BERBANGGA di atas DOSA-DOSA YANG DILAKUKAN. Contoh paling terdekat dosa yang sering diungkapkan adalah : “Aku matipun kubur lain-lain..biar aku tanggung je lah .. ko jangan sibuk nak nasihat aku"

“Ya Allah... memang kubur lain lain, tapi yang memandikan dia orang lain, yang kafankan dia orang lain..yang nak usung dia ke tempat kubur orang lain, nak gali kuburpun orang lain...nak baca talqinpun orang lain....melainkan dia boleh mandi sendiri, kafan sendiri dan bergolek sendiri masuk dalam kubur....itu baru betul cara percakapan "kubur lain-lain".

Allahurobbi..jangan terlalu sombong dan takbur hingga boleh mengucapkan ayat seperti itu...kelak, jika Allah izinkan, tanpa sempat kita bertaubat..mati yang sia-sia dan tempahlah seksaan kelak...
 
 

No comments:

Post a Comment