- SELAMAT MELAYARI BLOG INI SEMOGA KITA MEMPEROLEHI MANFAATNYA DAN HARAP DISEBARLUASKAN KEPADA PEMBACA YANG LAIN PULA BERSESUAIAN DENGAN SABDA RASULULLAH S.A.W "SAMPAIKAN DARIPADAKU WALAUPUN DENGAN SATU AYAT"

Thursday, May 23, 2013

KEMATIAN MUSTAFA KAMAL ARTARTUK YANG DILAKNATI ALLAH


 http://www.blogammar.com/wp-content/uploads/2012/09/189734_206905759320417_6742532_a.jpg
Re: Kisah Hidup Kamal Artartuk

Nota: Fahaman ini merebak pertama sekali ke Tanah Melayu yang dibawa oleh Onn Jaafar apabila teruja dengan kejayaan Mustafa Kemal Ataturk mensekularkan Turki sepenuhnya pada tahun 1938. Puncanya apabila ibunya seorang Turki, yang dikahwini ayahnya - seorang pembesar istana Johor (Nota; Itu sebab umno begitu galak mempertahankan semangat 'assobiah' sebab ia telah dimulakan oleh pengasasnya ini). Ia jelas berlawanan apabila Islam itu sepatutnya diamalkan dalam muamalah umat seharian; bermula bangkit dari tidur hinggalah ke saat tidur kembali semuanya dalam keadaan Islam. Namun apa yang menyedihkan ramai dari kalangan masyarakat kita sekarang Islam hanya tinggal pada nama sahaja.

"Ya Allah, janganlah kau matikan kami kecuali dalam keadaan Islam."

Ini ialah di antara peraturan dan syarat yang dikenakan oleh Mustafa Kemal Ataturk bagi memastikan agenda sekularismenya itu berjalan tanpa gangguan. Dia telah menetapkan melalui pembaharuan yang dilakukan di mana;
i)  kaum perempuan boleh memakai tudung, tetapi dengan syarat mesti memakai skirt;

ii)  kaum lelaki hendaklah memakai seluar panjang, tetapi dengan syarat memakai tali leher dan topi(sesuai dengan kehendak dan stail barat);


Dia mengajak rakyat agar suka menari


iii) wanita dan lelaki mesti menari di khalayak ramai. Beliau sendiri pernah menari dengan seorang wanita di satu parti umum yang pertama diadakan di Ankara;

iv)  bahawa 'negara tidak akan maju jikalau rakyatnya tidak cenderung kepada berpakaian moden';

v)  rakyat boleh minum arak secara terbuka;

vi) kitab Al-Quran itu mesti dicetak dalam bahasa Turki;

vii) seruan azan dibuat dalam bahasa Turki. Malah bahasa Turki itu sendiri pun diubah dengan membuang kesemua unsur Arab dan Parsi yang ada di dalamnya;

viii) arkitek- arkitek hendaklah diambil dari luar negara untuk memodenkan Turki. Pada hakikatnya mereka itu diarahkan mengukir patung-patung dan tugunya di seluruh bandar yang ada di Turki;

ix) dalam satu ucapannya secara tegas di bandar Belikesir bahawa agama mesti dipisahkan dengan segala urusan harian dan ia perlu dihapuskan untuk kemajuan;

x) agama Islam dibuang sebagai agama rasmi negara Turki;

xi) dan menyerang Islam secara terbuka dan terang-terangan;

xii) undang-undang perkahwinan hendak dibuat secara pendaftaran berdasarkan undang-undang barat;

xiii) bahawa Masjid Ayasophia mesti ditukarkan kepada muzium. Malah ada sesetengah masjid yang dijadikan gereja;


xiv) masjid dimatikan serta dilarang daripada mengadakan solat berjemaah;

xv) Kementerian Wakaf dihapuskan dan membiarkan anak-anak yatim dan fakir miskin dibiarkan hidup melarat;

xvi) undang-undang waris dan faraid secara islam itu dibatalkan;

xvii) penghapusan dalam penggunaan kalendar Islam dan menukarkan huruf Arab kepada huruf Latin;

xvii) dirinya tuhan sama seperti fir'aun. Ia berlaku dalam satu peristiwa apabila salah seorang askarnya ditanyai, "Siapa tuhan dan di mana tuhan tinggal?". Oleh kerana terlalu takut, askar tersebut menjawab 'Kemal Attarturk adalah tuhan". Beliau tersenyum dan bangga sekali dengan jawapan tersebut. Manusia kedua selepas far'aun yang mengaku dirinya tuhan.  Hubungan dengan Yahudi

  Mustafa Kemal mempunyai hubungan yang erat dengan kaum Yahudi. Kalaupun hubungan itu tidak melebihi hubungan dengan Inggeris, namun setidak-tidaknya hubungan itu tidak kurang daripadanya.


  Orang-orang Yahudi telah memberikan dukungan dan panduan yang cukup besar kepada Mustafa Kemal dalam rangka menghancurkn agama Islam di Turki. Demikian pula hubungan langsungnya dengan Yahudi, hampir tidak dapat dihitung.

  Perlu diingat, Mustafa Kemal lahir di kota Tesalonika,  sebuah bandar Yahudi. Fakta ini telah menimbulkan satu tanda tanya yang besar mengenai asal-usulnya pula.

  Tesalonika adalah negeri orang Yahudi, di mana terdapat 100,000 orang Yahudi dari keseluruhan jumlah penduduknya seramai 140,000 orang.Nota: Mason, ialah satu daripada jaringan zionis Yahudi yang berkeja secara rahsia. Masonisme mempunyai simbol 'jangka dan sudut, dan di dalamnya terdapat bintang segi enam'. Bintang Daud (dan beliau berlepas diri dari mereka) itu adalah lambang untuk mengembalikan kerangka bangunan di Masjidil-Aqsa, tempat di mana kaum Yahudi mengimpikan salah seorang anak Nabi Daud duduk dengan kaki bersilang di atas bangunan tersebut dan mengendalikan dunia dari atas singgahsananya.
Mustafa Kemal Ataturk yang dikatakan 'Bapa Turki Moden' itu bukanlah seorang wira anak bangsa, bahkan beliau lebih zalim daripada segelintir sultan-sultan terakhir Othmaniyah. Akhirnya pada 10 November 1938, Atarturk telah dicabut nyawanya dengan azab yang amat dahsyat. Cara kematian yang Allah datangkan kepadanya sama seperti apa yang Allah lakukan kepada pemimpin-pemimpin zalim terdahulu, seperti Firaun dan Namrud. Allah hanya menggunakan air laut untuk menenggelamkan Firaun dan seekor nyamuk untuk membunuh Namrud. Di Sicilia, sebuah wilayah di Turki, ketika dia bertugas sebagai seorang tentera, Mustafa Kemal selalu rapat dengan Yahudi Donme. Pada bulan Ogos1923, Yahudi Donme dan kumpulan Masoni telah mendirikan partai bangsa republik.

Menurut kenyataan Stone Wetson, salah seorang anggota Jam`iyah al-ittihad wa at-taraqi beserta sebahagian besar pemimpinnya adalah Yahudi, Mustafa Kemal adalah anggota masonisme, sebagaimana ia ditegaskan oleh Dr Ernest Romzer. Mustafa Kemal masuk sebagai anggota masonisme secara rasmi, dia bergabung pada perkumpulan nidana."

Walaupun pada suatu ketika, beliau amat membenci perubatan tradisional dan amalan jampi-menjampi yang menurutnya tidak moden, tetapi akhirnya beliau sendiri meminta supaya dirinya diubat dengan cara demikian. Ia dibuat setelah perubatan moden masih tidak dapat mengatasi penyakitnya. Sepertimana ucapan beliau di bandar Samsun pada tahun 1924, “Pengetahuan dan sains adalah panduan terbaik bagi semua perkara dalam dunia ini, untuk keduniaan, perkara-perkara kerohanian, kehidupan dan kejayaan” (Knowledge and science are the best guide to everything in the world,to material and to spiritual things,to life and to success.) Namun kuasa Allah tiada siapa yang dapat menandinginya. Ataturk menemui ajal dengan keadaan terjerit-jerit akibat kepanasan di seluruh tubuh badan hingga suaranya dapat didengari oleh seluruh rakyat Istanbul dari istana Dolmabahce!

Cara kematian Ataturk terjadi dengan begitu hina sekali sama ada ketika di ambang kematiannya ataupun selepas kematiannya. Ketika beliau menghadapi sakaratul maut, beliau masih lagi berminat dengan perkara-perkara maksiat seperti minum arak,berzina dan ke pusat-pusat kasino. Allah membalas dengan menghodohkan mukanya, di mana bahagian perutnya bengkak, ototnya kendur dan beliau mengadu sukar untuk bernafas.

Badannya pula mula dipanaskan Allah sehinggakan Ataturk melekapkan ketulan-ketulan ais di badannya. Pihak bomba juga dipanggil untuk memancutkan air ke dinding biliknya.Sepertimana yang telah dikatakan oleh Lord Kinross, “…But the rooms of the palace proved almost as hot, and everyday firemen came to spray water on the outside walls of Ataturk’s bedroom.” Kepanasan yang dialami oleh Ataturk ini, menjadikannya tidak selesa tinggal di istana Dolmabahce itu sehingga beliau meminta dirinya direndamkan di dalam Selat Bosphorus.

Selepas kematian Mustafa Kemal, Allah memperlakukan mayatnya dengan begitu hina sekali. Ia tidak dimandikan, dikapan, disembahyang atau dikebumikan secepat mungkin seperti yang biasa dilakukan dalam Islam. Beliau sebaliknya diawet dan diletakkan di ruangan istana Dolmabahce selama 9 hari 9 malam. Kemudian mayatnya dipindahkan ke Ankara dan dipertontonkan di hadapan Grand National Assembly Building. Pada 21 November 1938, mayat beliau dipindahkan ke Muzium Etnografi di Ankara.Keadaan mayatnya yang diawetkan di muzium
'Death bed' Mustafa Kemal
  15 tahun kemudian, pada tahun 1953, barulah mayatnya diletakkan di sebuah bukit Resat Tepe di Ankara. Sebenarnya jasad Mustafa Kemal Ataturk pernah dikebumikan, tetapi tidak diterima bumi. Pada awalnya, mayat beliau dikebumikan di Istanbul, tetapi keesokan harinya mayat Ataturk dimuntahkan kembali oleh bumi tempat ia ditanam. Sudah puas para ulama Turki cuba mengebumikannya di Istanbul, namun kejadian yang sama turut berlaku dan mereka berpendapat bumi Istanbul hanya layak untuk pejuang-pejuang Islam seperti Sultan Muhammad Al-Fatih dan Sultan Abdul Hamid II sahaja. Ataturk tidak layak bersama mereka.

  Kemudian mayat itu dibawa ke Ankara namun kejadian yang sama turut berlaku dan akhirnya dia hanya diletakkan begitu sahaja di bawah binaan batu marmar seberat 44 tan. Untuk melindungi keaiban ini, penyokong-penyokong MUstafa Kemal Ataturk menggambarkan bahawa betapa rakyat Turki masih lagi mengharapkan ‘kepulangannya’ pada suatu hari nanti.Inilah akibat kepada Firaun generasi kedua yang selalu menentang kebenaran dan bermegah-megah dengan kemaksiatan apa yang dilakukan. Kuasa Allah mengatasi segala-galanya dan Islam tetap subur di mana sahaja walaupun gegaran sekularisme datang menghempap, namun Islam pasti dijulang.


'Permanent rest place' di AnitkabirAnitkabir!
Apa yang menyedihkan, ulama-ulama sezaman dengannya telah menyatakan bahawa jangankan bumi Turki, hatta seluruh bumi Allah ini tidak akan sudi menerima Mustafa Kemal Atarturk. Na'uzubillahi min zalik.

Kredit :  http://ikanlepu.blogspot.com/2011/02/mustaffa-kemal-atarturk.html

No comments:

Post a Comment