- SELAMAT MELAYARI BLOG INI SEMOGA KITA MEMPEROLEHI MANFAATNYA DAN HARAP DISEBARLUASKAN KEPADA PEMBACA YANG LAIN PULA BERSESUAIAN DENGAN SABDA RASULULLAH S.A.W "SAMPAIKAN DARIPADAKU WALAUPUN DENGAN SATU AYAT"

Tuesday, August 14, 2012Jadual Cadangan Perjalanan Balik Raya 2012 PLUS


Menjelang Aidilfitri, permasalahan utama yang menjadi sesuatu yang pasti dilalui oleh semua yang ingin balik ke kampung adalah menghadapi kesesakan teruk sepanjang perjalanan terutamanya di sepanjang laluan Lebuhraya Utara Selatan (PLUS). 

Saban tahun, kesesakan teruk berlaku terutama menjelang kemuncak iaitu 2-3 hari sebelum menyambut aidilfitri. Bagi tahun 2012, umat Islam mungkin akan menyambut Aidilfitri pada hari ahad dan majoritinya akan mula membuat perjalanan balik ke kampung halaman masing masing bermula hari Jumaat. 

Untuk mengelakkan kesesakan yang terlampau teruk, pihak PLUS telah menyediakan jadual cadangan perjalanan kereta untuk pulang ke kampung masing masing. Jika kebanyakan dari pengguna boleh mengikut jadual yang dicadangkan ini, mungkin kesesakan dapat dikurangkan dan masa anda berada di atas lebuh raya dapat dikurangkan. 

Berikut adalah jadual cadangan perjalanan balik kampung yang disediakan oleh PLUS
jadual perjalanan plus tlc
klik pada gambar untuk besarkan. Semoga perjalanan anda pulang ke kampung dalam keadaan selamat untuk bersama menyambut hari lebaran. 

sumber gambar : nescafeais

 http://hazrilhafiz.blogspot.com

No comments:

Post a Comment