- SELAMAT MELAYARI BLOG INI SEMOGA KITA MEMPEROLEHI MANFAATNYA DAN HARAP DISEBARLUASKAN KEPADA PEMBACA YANG LAIN PULA BERSESUAIAN DENGAN SABDA RASULULLAH S.A.W "SAMPAIKAN DARIPADAKU WALAUPUN DENGAN SATU AYAT"

Saturday, June 23, 2012


Video Perompak Peluk Islam Kerana Kemuliaan Hati Pekedai Yang Mahu Dirompakshamsul mbsb 1 bulan 29/4/2012-29-5-2012

perompak peluk islam
Jika dilihat petikan awal video ni, mungkin ramai yang menyagka pertumpahan darah akan berlaku. Di awal video perompak yang memegang kayu besbol cuba merompak sebuah kedai yang dimiliki Mohammad sohail seorang islam, kemudian pekedai mengawal keadaan dengan senjata api miliknya.

Perompak yang ketakutan merayu dan menangis minta dilepaskan. Mendengar rintihan perompak, pekedai simpati dan memberikan wang serta roti kepadanya. Kerana kemuliaan hati Mohammad sohail, perompak terbuka untuk memeluk Islam.

Mungkin akan ada yang mempersoalkan perompak itu berlakon kerana ketakutan, namun perompak itu boleh bergerak keluar selepas menerima roti dan wang itu, tapi dia memilih untuk melafazkan syahadah.

Dari arah mana atau bagaimana datangnya hidayah itu memang sukar untuk diduga. Bermula sebagai rompakan, berakhir dengan berjabat tangan

Read more: http://www.nescafeais.com/video-perompak-peluk-islam-kerana-kemuliaan-hati-pekedai-yang-mahu-dirompak/#ixzz1yZb7VAcg

No comments:

Post a Comment