- SELAMAT MELAYARI BLOG INI SEMOGA KITA MEMPEROLEHI MANFAATNYA DAN HARAP DISEBARLUASKAN KEPADA PEMBACA YANG LAIN PULA BERSESUAIAN DENGAN SABDA RASULULLAH S.A.W "SAMPAIKAN DARIPADAKU WALAUPUN DENGAN SATU AYAT"

Tuesday, October 9, 2012PERIHAL ANJING


Hasil kajian barat, di dalam badan seekor anjing mempunyai lebih kurang 50 bahan parasit. Dan apabila anjing membuang najisnya, najisnya akan turut mengeluarkan bahan parasit tadi.

Kebiasaannya, anjing akan menjilat punggungnya. Dan secara tidak langsung, parasit tadi akan terlekat pada lidahnya. Dan lidah inilah yang menjilat muka tuannya dan apa saja yang mahu dijilatnya. Cuma jangan sampai anjing itu menjilat anda :-)

Kajian membuktikan bahawa parasit ini akan melekat kuat di tempat-tempat yang telah dijilat anjing itu. Susah untuk ditanggalkan atau dihilangkan dengan air sabun, segala ubat, racun, atau sebagainya.

Mereka terus mengkaji dan mengkaji apakah kaedah yang paling berkesan untuk menghilangkannya. Dan akhirnya menjumpai hanya satu kaedah sahaja yang dapat menanggalkan parasit tadi.

Iaitu 'AIR TANAH'.

Persoalannya, siapakah yang telah memperkenalkan kaedah menyucikan najis dari anjing ini dengan menggunakan 'AIR TANAH'?


No comments:

Post a Comment