- SELAMAT MELAYARI BLOG INI SEMOGA KITA MEMPEROLEHI MANFAATNYA DAN HARAP DISEBARLUASKAN KEPADA PEMBACA YANG LAIN PULA BERSESUAIAN DENGAN SABDA RASULULLAH S.A.W "SAMPAIKAN DARIPADAKU WALAUPUN DENGAN SATU AYAT"

Wednesday, November 21, 2012  Perkahwinan Diraja Anak Sultan Brunei
BANDAR SERI BEGAWAN  - Anak perempuan kelima Sultan Brunei Sultan Hassanal Bolkiah, bakal melangsungkan persandingan esok dalam majlis perkahwinan yang akan diadakan dengan penuh gilang-gemilang di Istana Diraja Brunei.

Puteri Hafizah Sururul Bolkiah, 32, dan pasangannya, Pengiran Muhammad Ruzaini Mohd Yakub, 29, selamat diijab kabul dengan sekali lafaz selepas solat Zohor di Masjid Sultan Omar Ali Saifuddien di Bandar Seri Begawan, semalam.


Sejurus istiadat akad nikah, kedengaran tembakan meriam 21 das berkumandang di udara.


Puteri Hafizah Sururul merupakan pemegang Ijazah Pentadbiran Perniagaan dan bertugas sebagai pegawai di Kementerian Kewangan, manakala Muhammad Ruzaini seorang penjawat awam di Pejabat Perdana Menteri.

Manakala bagi majlis persandingan esok, dianggarkan 1,700 tetamu akan menghadiri majlis resepsi di Istana Nurul Iman, Bandar Seri Begawan termasuk Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan isteri, Datin Seri Rosmah Mansor serta delegasi antarabangsa.

* Sumber gambar : bulanpurnama89

No comments:

Post a Comment