- SELAMAT MELAYARI BLOG INI SEMOGA KITA MEMPEROLEHI MANFAATNYA DAN HARAP DISEBARLUASKAN KEPADA PEMBACA YANG LAIN PULA BERSESUAIAN DENGAN SABDA RASULULLAH S.A.W "SAMPAIKAN DARIPADAKU WALAUPUN DENGAN SATU AYAT"

Monday, November 19, 2012PURA-PURA MEMBERI ZAKAT - AWAS KEGIATAN PENIPUAN DI UTARA


PENDUDUK-PENDUDUK DI UTARA TERUTAMANYA DI KEDAH DAN PERLIS, DINASIHATKAN SUPAYA AWAS DENGAN KEGIATAN PENIPUAN LELAKI YANG BERPURA-PURA HENDAK MEMBERI ZAKAT. TAKTIK YANG DIGUNAKAN ADALAH DENGAN MENGUMPAN SEKEPING WANG TUNAI NOTE RM100 DAN DIA AKAN MENYATAKAN UNTUK MEMBERIKAN ZAKAT RM50 KEPADA MANGSANYA.
DIA AKAN MEMINTA MANGSANYA UNTUK MEMBERIKAN KEPADANYA DUA KEPING WANG RM50 SEBAGAI TUKARAN RM100 TERSEBUT YANG MASIH LAGI BERADA DITANGAN LELAKI PENIPU INI. SEBAIK2 MANGSA MEMBERIKAN DUA KEPING WANG RM50 KPDNYA, MANGSA AKAN DIBAWA KE KEDAI RUNCIT BERHAMPIRAN KONONNYA UNTUK MEMBELI BARANG2 DENGAN HARGA RM50 IAITU WANG ZAKAT TERSEBUT. SETELAH MANGSA MEMASUKI KEDAI RUNCIT, LELAKI TERSEBUT AKAN MEMECUT LARI DENGAN SEBUAH MOTOSIKAL.

MUNGKIN KEGIATAN INI JUGA AKAN BERLAKU DILAIN-LAIN KAWASAN DISELURUH NEGARA. OLEH ITU, SEMUA PERLULAH AWAS DENGAN KEGIATAN PENIPUAN SEPERTI INI.

SILA SEBARKAN UNTUK PENGETAHUAN SEMUA ORANG.

No comments:

Post a Comment